söndag 14 oktober 2012

Vägning och mätning

I fredags fick vi sällskap och skjuts av snälla grannen till New Life, Elias fd barnhem. Vi går ju och väger och mäter 1 gång i månaden tills vi har fått judgement. Så det lär väl bli några gånger till som vi går dit. Det är ju inte långt att gå till barnhemmet men om vi överhuvudtaget ska komma därifrån på ett någorlunda smidigt sätt så är det bäst att åka bil eftersom Elias är väldigt förtjust i bilar och särskilt att sitta i dem. Helst och gärna bakom ratten! I alla fall så försöker jag vara snabb in i stora rummet för att väga Elias, denna gång var det 13,9 - nästan 14 kilo. Denna lilla kille växer och gror. Mätningen gör vi inne hos sjuksköterskorna på bebisavdelningen. Denna gång 93 cm lång (med skor - alltid, blir för krångligt att ta av dem i denna miljö). Bara att förra gången för ca 5 veckor sedan var han ju 89,5 cm så jag tror inte det stämmer riktigt - inte helt lätt att mäta barn och att få en skrikig unge att stå stilla. Tror dock att det stämmer ganska bra denna gång då jag fick intill hälarna mot väggen som det ska vara. Det sägs att han kommer att bli lång, då han tillhör en tribe (ätt) som blir ganska långa och stora. Elias fick leka i bebislekrummet och även ute på gården där det finns en leksak som han älskar och kan inte slita sig ifrån - en BIL förstås som man kan stänga in sig i och sparka sig fram med fötterna. Denna gång ville han heller inte slita sig från denna... men till slut gick det att få in honom i den "vita noshörningen" som är bilen som vi åkte dit i. Och så en snabb shoppingtur på Yaya. Nu för tiden lovar jag alltid Elias en ballong när vi går in där, kan väl säga att vi har en hel del ballongförpackningar här hemma nu.

Igår lördag firades 4-årskalas här på gården! Mycket trevligt kalas. Först blev det inomhuskalas och sedan skattjakt på gården. Därefter även "korvgrillning" eller korvservering då vädret inte riktigt tillät grillning. Tror den korta regnperioden har börjat nu. Det vräker ner på nätterna och även på dagen som idag. Även rejäla åskoväder förekommer, som inatt. Kalaset var urtrevligt och många svenska och danska familjer var där.

Idag söndag en lite grå och trist dag! Jag brukar försöka ta en långpromenad på söndagsmorgnar då det är så fantastiskt lugnt i trafiken då men icke denna söndgsförmiddag - regn, regn, regn. Bidde lek på gården i vattenpölar med de andra småkillarna här på gården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar