tisdag 18 september 2012

En skön dag i Nairobi!

Idag har vi varit på en liten utflykt till Valley Arcade. Vi åkte taxi dit med Isahia. Elias gillar ju att åka bil (i alla fall kortare sträckor) men bäst gillar han att sitta bakom ratten och låtsas köra bil. Eller helst sitta på en motorcykel, gärna alla vi passerar förbi medans vi är ute på promenad. Då säger han "Elias sitta". Ungefär som med ångvälten där vill han ju ocks sitta. I alla fall så skulle jag luncha med min svenska kompis medans lilla E sov sin lunchlur och det lyckades jag med. Denna gång en vegetarisk lasagne under stort parasoll vi trevligt träbord på en mycket trevlig och fin uteservering. Så himla trevligt att få sitta och prata med en väninna oavbruten:-), fick höra om väninnans senaste safariresa till Masai Mara (nu i helgen) och deras äventyr. De hade sett så häftiga saker, bl a en massa gnuer som tog sig fram och tillbaka över floden. Extra häftigt nu när det är migration i Masai Mara.

Lilla E vaknade lagom till jag ätit och fikat färdigt - en helt perfekt lunch med andra ord. Sedan gick jag till skräddaren och beställde skjortor till lilla Elias av Kikoy-tyg (vet ej hur det stavas), i alla fall Kenyanskt traditionellt tyg. Ska bli spännande att se hur de blir.

Det blev även en tur till den Italienska delikatess affären för att köpa parmesanost och tortellini (som vi lever på här). Följde sedan med väninnan hem för att hämta ett par short som bott där ett tag. Elias fick leka i barnens lekrum en stund och det var toppen - så mycket leksaker...
En lyckad och fin promenad hem genom Nairobis rusningstrafik och dess avgasångor, tog en ny väg hem Arwin Khodek Road, trottoar nästan hela vägen hem. Suveränt!

1 kommentar:

  1. HEj anneli nu hittade jag dig här igen. STORT Grattis på din födelsedag i dag den 8/10 väl ??? och så spännande att läsa allt igen... hoppas hoppas att du snart får komma hem till Sverige !!! men du har det varmt i alla fall. många kramar från ett väldigt varmt oktober !!

    SvaraRadera