lördag 3 november 2012

Inställd 2:a hearing!


Då var det dags för en andra hearing i fredags 2:a november. Sent på torsdagen fick jag reda på att vi skulle vara i domstolen dagen därpå. Jag hade ju förberett allt redan fredagen innan då jag trodde att det skulle bli hearing för oss. Förra fredagen var det enbart nationella adoptioner i domstolen och fredagen innan var ju presidenten i domstolen så då var också de internationella adoptionerna inställda. Man blir inte glad av att höra detta. Så denna fredag 2 november var det tror jag 32 fall för en domare och då var det den kvinnliga domaren (finns 3 totalt) som skulle ta hand om allt. Vi kom till domstolen vid 9-tiden. Elias sprang omkring med de andra barnen i korridoren där det endast finns 3 bänkar att sitta på och en hel del domstolssalar på rad. Efter ca 1,5 tim får vi veta att dagens internationella adoptioner ställs in. Förutom en finsk familj fick komma in av någon anledning. Vi andra fick åka hem igen i våra fina kläder som var skrynkligare och svettigare. Bara att tvätta igen till en annan fredag förhoppningsvis nästa fredag. Men det vet man aldrig. I Kenya vet man aldrig hur något kommer att bli…Och dessutom är det en riktig soppa i domstolen med granskning av domarna men där en del av domarna gått med på att bli granskade och en majoritet inte gått med på att bli granskade. De har liksom överklagat sig själva på något sätt, så nu ska alltihop göras om vilket kommer att innebära stora problem och förseningar för oss som är här och adopterar internationellt. Himla trist!!! Så definitivt ingen Jul hemma i Sverige. Kanske jag får vara glad om vi är hemma till Midsommar som det ser ut som här just nu. Det låter kanske väldigt negativt men här fungerar saker väldigt dåligt vad gäller internationella adoptioner. Som sagt en familj har nu väntat 4 hela månader på att få sitt domstolsbeslut!!! Förstår inte hur de tänker här i Kenya men hela tiden pratas det om ”för barnets bästa” men det tycks svenskar och Kenyaner ha helt olika uppfattning om. Trötta blir vi allihopa på systemet här i Kenya. Jag känner mig faktiskt nöjd och färdig med Kenya efter mer än 6 månader här. Elias och jag har lärt känna varandra bra och även Kenya som vi rest en del i. Vi kan det här nu, vi behöver komma hem till Sverige och börja vårt liv där. Det kommer ta tid för lilla Elias att vänja sig vid Sverige.

Annars har vi gjort lite roliga saker. Vi var några familjer som åkte till Nairobis järnvägsmuseum. De små killarna tyckte det var jättekul att springa upp och ner i de gamla tågen. Ett av tågen var visst med i ”Out of Africa” filmen. Sedan var det även en vagn från det tåg som går till Mombasa. Efter att ha sett det tåget var jag glad över att vi flög till Mombasa när vi var där i somras.

Vi var i alla fall hos den trevliga svenska väninnan S i torsdags eftermiddag och lekte i det stora lekrummet med många leksaker och i trädgården. Fick både fika och middag. Hade en riktigt trevlig känsla i kroppen när vi åkte hem i taxin på kvällen.

I natt vräkte regnet ner, det åskade och blixtrade rejält och mulet hela dagen så det verkar som att den korta regnperioden har börjat. Elias och jag gjorde nytt försök att åka till posten idag och det lyckades bra både trafikmässigt och paketmässigt. Vi åkte glada hem och läste nya böcker som Elias fått från Göteborg.





 Hur det ser ut inuti tåget som går till Mombasa, detta är sovkupé
 Mombasatågets sovkupé från en annan vinkel.

Tyckte denna skylt var lite märklig och osmaklig. Vi såg denna restaurang när vi åkte till järnvägsmuseét. En dålig bild men kunde inte låta bli att ta med den. Hur tänkte de som har restaurangen egentligen. Vem vill äta på stomach clinic???

4 kommentarer:

  1. HEj!

    Så attans trist med hearing. Jag tror att många vore klara att åka hem redan efter 3-4 månader så du är tapper Annelie! Jag är ledsen för att du har så otur med domargranskningen men glad över att läsa om att ni är så bra gäng som tar han dom varandra och hittar på saker som gör dagarna lite lättare.

    Många styrkekramar!

    /E

    SvaraRadera
  2. Det låter ju segt och ovisst...usch, men vem vet det kanske löser sig fortare än man tror...Stor kram!

    SvaraRadera
  3. I give praise to Mr Benjamin enough for his help in securing a loan to buy our new home for our family. Benjamin was a wealth of information and he helped educate me and my family as to why a home loan was the best option for our particular situation. After conferring with Benjamin and our financial advisor everyone agreed that a home loan was the perfect solution.You can contact Mr Benjamin if you also looking for any kind of loan on Email/Whatsapp: 247officedept@gmail.com Whatsapp: +1-989-394-3740

    SvaraRadera
  4. ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΙΑ ΣΑΣ
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    χρειάζεστε δάνειο; Ποιες είναι οι οικονομικές σας ανάγκες; Εκδίδουμε δάνεια από τουλάχιστον 1000 ευρώ έως 100.000.000,00 ευρώ κατ 'ανώτατο όριο με ευχάριστη διάρκεια που κυμαίνεται από 1 έως 50 έτη με πολύ μειωμένο επιτόκιο 2%. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο; Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο; Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Θέλετε να αναχρηματοδοτήσετε; Χρειάζεστε στεγαστικό δάνειο; Χρειάζεστε τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ή επέκταση; Έχετε χάσει την ελπίδα και πιστεύετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος και τα οικονομικά σας βάρη παραμένουν; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Έχουμε ένα δάνειο για εσάς ..//.

    SvaraRadera