tisdag 15 maj 2012

En tisdag i Nairobi

En gråmulen dag större delen av dagen, regnet hänger i luften. Har varit ute på gården och lekt på förmiddagen. Gick ut vid 10-tiden då städerskan kom, hon kommer alla dagar utom söndagar. Vet inte vad hon gjorde idag då vi efter en timme kom in igen och lilla E hade hoppat sig plask-blöt i en vattenpöl med en kompis här på gården (utan regnställsutrustning) så hade hon inte gjort mycket vad jag kunde se, hon stod och diskade och hade bäddat sängen men det kan inte ta en timme... hmmm!

Efter lunchen tog vi en promenad för att handla igen, mjölken tar slut fort! När jag kommer ut på den vassa steniga gatan (som skulle asfalterats redan i april men nu är det september som gäller)  så går det inte att gå den vanliga vägen till affären då de nu har grävt upp en stor del av gatan. Så jag väljer att gå till en ny affär, Uchumi. Den var inte lika rolig som Nakumatt (som jag brukar gå till). En väldigt kort promenad blev det idag pg a regnet lurade. Man vill inte vara alltför långt hemifrån när det börjar regna här då det verkligen vräker ner när det väl regnar. Trafiken står ju då helt stilla och gör så i flera timmar. Lekte med lego-liknande klossar på vår lilla uteplats när vi kom hem som jag köpt idag till E idag, faktiskt i den sköna solen då. Lite skypande på kvällen.

3 kommentarer:

  1. Låter som att det håller på att bli vardag även i Nairobi. Kul att höra vad ni gör.
    Har en liten lucka på jobbet just nu. Efter jobbet ska jag träffa AC och gå ut och äta. Sen är det kristi him här i Sverige. Ledigt, hurra!

    Kramar och pussar// Syrran

    SvaraRadera
  2. Och det låter som vi har här hemma. Regn i morse, vacker solsken och rätt varmt när vi var ute i en lekpark, K och jag. Regn och kall vind a´la Gbg vid lunch när vi skulle gå hem och K somnade i vagnen. Mulet nu, ja ja. Vardag är bra och hoppa i en vattenpöl är ju roligt!

    Ha en skön helg!

    Kram

    E & K

    SvaraRadera
  3. Låter som ni har lite att bita i därborta med uppgrävda vägar och inte bara solsken. Men ni verkar ha mysigt och kan rå om varandra. Varit i Afrika idag också och jobbat i Skäggetorp du vet var med bara små mörka barn barn från hela världen och en liten som faktiskt heter Elias och såg ut som din E fast kanske 3-år. Avd heter Mulle Meck och de är alltid ute mobilt med buss i naturen, fast inte idag tyvärr, det hade varit kul.

    Ha det gott kram Mamma

    SvaraRadera