söndag 6 maj 2012

Hälsa på

Idag var lilla A på permission hemma i min lägenhet. Jag promenerade till barnhemmet och hämtade honom, vi promenerade hem på Nairobi´s trasiga och vattenpöliga gator. Lekte lite på gården här hemma och sedan lagade jag lundh och han öppnade lite presenter, Miffi-tallrik, mugg och bestick - så fint!!! Tack säger vi! Det blev potatismos med morötter till lunch, inte lätt att laga mat i barnfarligt kök där det första lilla A gör är att lägga handen på plattan, som tur var var den inte på... Därefter en liten sömnlur, och hur sover man när man inte är på barnhem? Efter några olika försök med säng och vagn blev det till slut bärsele, somnade gott på några minuter. Efter en timme prick vaknade lilla A och ville mumsa bananer - han älskar bananer. Sedan dags för en promenad tillbaka till barnhemmet för att lämna tillbaka den lilla jag lånat. Klädtvätt och regn på kvällen. Och ett avsnitt av "Nigeria Idol" det var det bästa utbudet som fanns på Kenyansk tv. Mest franskt och kinesiskt annars på tv:n.

Ann åkte hem till Sverige igår - tomt och trist utan henne :-((

2 kommentarer:

  1. Oj, oj. Bli alldeles tårögd. Vad fint att ni har fått vara "bara ni två" igår. Det är stort. Och att han somnade med dig... i en bärsele. Vad fint. Är han inte tung?

    Tack för att jag får följa med på din resa. Vågar inte riktigt fråga, men "Hur kändes de första ögonblicken? Och hur känns det nu? Är det mest spänt och nervöst, eller börjar du kunna ta till dig situationen? Blir det "ni två" tror du? Vågar man gratta än? Vad kallar du honom för?" Massor med frågor...

    Stora kramar.
    Anna
    PS. Nu trycks avhandlingen för fullt.

    SvaraRadera
  2. Precis den stunden när barnet somnar i selen mot ens bröst är en fin stund:-). Kul att se lite bilder om "leriga" gator också. Lycka till med dagarna som följer!

    /Elina

    SvaraRadera